Client Living Room Redesign

A recent redesign of a client’s living room:

Before

DSC01054

This is a lovely condo in Reston Town Center, spacious and bright. My client hated the living room. She and her husband were happy to spend their time in the family room, but she was frustrated that the living room was not functional, and wanted a space that could entertain a group more easily than the smaller family room.

After:

DSC01427

We conferred about the arrangement that would work best and the items she would purchase, and she decided to go with a new color palette entirely. Didn’t she do a great job? I advised a slightly larger rug to anchor the seating area more completely, and it really makes a difference. Switching the sofa to the long wall and putting a smaller love seat into the window nook worked better for the proportions of the room. It also allowed the large Asian piece above the sofa to assume its place as the focal point of the room. The pair of lamps introduces some symmetry and adds needed nighttime light. The armchair and another across the room (pictured below) can be pulled into the conversation area to provide seating for a group. My client reports that she uses the room all the time now! Always gratifying to hear.

DSC01425


Back to gallery

Comments welcome

*